Wednesday, March 22, 2017

konvokesyen ukm

assalamualaikum,

tgk tajuk pn org tau bkn musim konvo...dah kenapa nk citer...haha sebabnya aritu masa lps konvo lupe nk update citer pasal konvo ni.

last year dlm bln 11 rasanye saya dah selamat konvo di ukm..dh amik dah master saya tu..alhamdulillah dgn izin Allah berjaya saya harungi proses pembelajaran selama 2 thn dengan ank2 3 saya tu...syukur Ya Allah permudahkan urusan hambamu ini...

sikit sebanyak gambar konvo yang lepas....







Tuesday, March 21, 2017

alhamdulillah rezeki mengandung lagi

assalamualaikum,

lama nye tak jenguk blog ni... bukan ape badan asyik rasa x best je lately ni... alhamdulillah saya dan suami diberikan rezeki lg oleh Allah untuk dapat baby... sekarang dah masuk 14mggu usia kandungan saya. zara n wiwin pn hepi nak dapat adik.. zara nk baby girl sbb nk geng ngn dia, zafran nk girl zafri nk boy.. ape2 jela eh ank2, janji adik awak ni sihat sempurna hendaknya.

mcm biasa la ibu ni setiap kali mengandung mesti selera makan out..jenuh pikir nak makan ape. semua pn rs x selera.. sabar jela ye.. next week 2nd appoinment dkt klinik. kalini plan nk bersalin swasta. mayb baby last ni...hihi... cuti bersalin 3bln tuk last skali.

gambar ni masa scan dekat kk 11 weeks

Monday, January 9, 2017

ke hatyai kita

assalamualaikum,

ok sambungan pada post sebelum ini. lepas dh stay di koh lanta lebih kurang 3mlm kami pun bergerak ke hatyai. dari koh lanta ke haytai lebih kurang 3jam x silap. sampai hatyai kami cari hotel..walk in cek in je. hotel central. aktiviti kt hatyai makan,makan makan la. shopping lehla skit2 xbyk sbb currency kite jatuhkan... kalau dlu masa g bangkok rm1=10bath, aritu 100 bath=rm1.20. agak terasa la kalau beli benda mahai2.

lebih kurang 2 malam kami kt sini. 14hb bertolak balik ke putrajaya semula. perjalanan agk smooth. kos kami sepjg lebih kurang seminggu berjalan hotel,makan, jalan2, shopping2 tuk 1 family, perjalanan pergi blk, tol minyak, rm3500... berbaloi kn. so leh lagi ni plan tuk next trip bila2.

jom layan gmbr...

kemain bsr udang

zafran peace

sonok naik tuktuk


ibu n zafri


border nak keluar dah

dalam tempat massage

Sunday, January 8, 2017

trip ke koh lanta dan hatyai thailand menaiki kenderaan sendiri

assalamualaikum semua,

agak lewat post ni ditulis. disebabkan agak busy dengan kerja so terpaksa hold dulu... ok harini ade ruang untuk bernafas sikit so saya nak share sikit pengalaman percutian kami ke koh lanta n hatyai tempoh hari bermula 8/12/2016 sehingga 14/12/2016. hampir seminggu percutian kalini. Pada mulanya plan kami 3 family akan join percutian ni, family saya, kawan (ct & wan) dan family eriq & ina. Tapi Allah punya perancangan, ina kurang sihat, maka terpaksa cancel last minit. so 2 family teruskan percutian ini.

badan saya agak penat sebabnya 4-7hb 12 tu saya ke johor outstation sebab kerja. 8hb malam bertolak ke thailand. kami bergerak dari putrajaya dalam pukul 11.30 malam dab berjumpa dengan kawan di rnr rawang. lebih kurang pukul 12.30 kami memulakan perjalanan menuju ke utara. kami berhenti rehat di rnr tapah, rnr bukit gantang, rnr gurun dan last di masjid changlun. sampai di changlun lebih kurang pukul 6 pagi. selesai solat subuh, edy dan wan selesaikan insuran tuk masuk ke thailand. bagi kenderaan 5 seater rm17 1 kereta, bagi mpv rm20. pas masuk juga diisi oleh agent dan dikenakan bayaran.

kami masuk melalui border bukit kayu hitam. agak sibuk walaupun pagi lagi masa tu. kena beratur tuk cop pasport dan declare kereta. setiap pasport pelu letak rm2(as upah kot) dan tuk borang kereta rm5. rezeki kami semasa beratur tuk cop pasport ada peg imigresen thailand nmpk sbb kami ramai ank kecik, total 6 org, so dia bg msk opis. dh jimat masa dah kt situ. tips pada sesiapa yang tak kisah nk keluar duit lebih, bayar je dekat ulat2 yang dekat situ rm50, setel semua trus. selesai semua kami berehat makan pagi di border. dan meneruskan perjalanan ke koh lanta. koh lanta ni adalah satu pulau yang terletak di daerah krabi. sebelum krabi.

buku merah jgn lupe bawak

border di thailand

kastam thailand

beratur panjang
dalam perjalanan, sampai di satu tempat namanye trang x silap, ada pulak kwsn banjir. so kami terpksa cari jalan lain untuk ke koh lanta. tambahan masa lebih kurang sejam lagi. akhir sampai ke koh lanta dan amik feri untuk seberang ke pulau nya. 120bath 1 kereta, tp masa ni kami kena ketuk 170bath. naik feri dlam 15min je, then jambatan baru sudah siap dibina, so xpyh dh naik feri lg sekali. at last kami sampai di hotel lebih kurang 4.30 ptg waktu thailand... penat sgt2, dengan ank 3, sian budak2 lama dalam kereta.

tapi bile sampai dekat hotel kami tu golden bay cottage, dgn view yg cantik ilang penat rasanye... jom layan gmbr sepanjang percutian di sana

buat rumah dalam kereta

perjalanan

banjir huhu

pantai koh lanta

view dr depan bilik

anak-anak x sabar main pasir

tenang mata memandang

bilik

ade kerusi lepak2 minum kopi


posing sblm mandi pool

pool

heroes

kemain zara ye

bab berenang no 1

x padan dengan demam

aktiviti laut

kembar breakfast

family potrait, zara missing

national park

dinner

trip geng jalan

atas feri otw koh lanta
** lepas ni post pasal hatyai lak k

Thursday, September 29, 2016

boleh konvo ke tidak ni

assalamualaikum semua,

haih riso sgt ni, nama dh msk sistem konvo, tp bile semak surat xde lg.. tny admin FEP katanye dlm hjg mggu ni...hope semua berjalan lancar la...xkn nk konvo next year, lmbt lg tu nk tggu.... moga2 semua dipermudahkan...

Tuesday, August 30, 2016

anak-anak ibu

harini zafran tak berapa sihat...demam pulak anak ibu ni...sian dia... bulan depan dah masuk 3tahun dh kembar ibu...kakak dah 5 tahun...cepatnya rasa masa berlalu alhamdulillah anak2 makin membesar..ibu doakan korang sentiasa jadi ank yg baik,soleh tolong menolong 1 sama lain n saling syg menyayangi...

emosi pulak ibu petang2 ni... jom layan gmbo 3ketul budak yg makin membesar ni





Monday, August 29, 2016

rumah impian kami

assalamualaikum...

aturan Allah itu mmg sgt indah... diberinye hujan dan dugaan, dan diberiNya kesenangan serta kergembiraan... alhamdulillah saat diuji kita sepatutnya lebih dekat padaNya... dan jiwa akan tenang serta mendapat hidayah dariNya.

Bercakap pasal rumah impian, actually saya dan suami sudahpun ada rumah yg dibeli... first rumah husband beli masa thn 2010 dekat pinggiran cempaka, rumah townhouse 4tgkt, kami ground floor... duduk hanya dalam 6bulan xsilap, lepastu saya dapat offer kuarters kerajaan teres dekat putrajya...mengenangkan macam2 perkara(anak nak lahir masa tu) so kami decide pindah kuarters...maka sewakan rumah tu pada orang...

Tahun 2013 saya beli rumah embun residence di kajang...area puncak saujana..rumah under construction... awal tahun 2016 rumah tu siap dibina dan masa tu husband dlm proses jual rumah cempaka... almaklumla modal beli rumah xbape nak ada..so kos nk psg lampu kipas semua tu nk dtg dr mana kan, so kami decide jual sbgai backup kos touch up rumah embun ni.rumah embun kami bg kawan sek saya sewa..una n kawannye...alhamdulillah Allah mudahkan semua urusan kami.

pada masa yg sama sy dapat tawaran rumah PPA1M..khas untuk yg kerja government. rumah di presint 17 pudna residence. syukur x terkata, tp Allah ada perancangan nye yg tersendiri. Dapat notis dr perbadanan putrajaya utk hntr acceptence pd sblm 30 ogos.. nk dijadikan cerita, kwn husband izwan (ct wifenye kawan sy jugak) beli rumah di area bandar rimbayu...1township br dibgnnkan oleh IJM Land. wan citer dekat husband saya tentang development ni n ckp jomla tgk...so kami pn pegi la sana tgk (mmg dlm masa yg sama tgh mencari rumah landed). rumah ppa1m ni rumah apartment..kami dpt tgkt 4 luas 1500sqft...mmg menarik, tp komitment tggi cmne nk amik dua2 kan. so bile g showhouse tu, alamak cantiknye terjth hati la pulak...byr lak booking rm5000 je then xpyh byr ape2..semua diabsorb... wlpn hrg rumahnye mmg cam nk ngis la kn... pejam mata la sbb mana lagi nk cr property yg murah sekarang.. so kami decide amik rumah rimbayu ni n berjiran betul2 sebelah rumah wan n ct ni...hihi...

sekarang tunggu progress rumah ni jela... insyaAllah bakal siap tahun 2018 nanti...adala masa nk kumpul duit tuk deco2 rumah...insyaAllah... sapa2 berminat nk beli rumah di bandar rimbayu di leh google je..byk info dlm web bandar rimbayu